Senior konsult CMC, Stockholm/Lund/Uppsala

En omväxlande och utmanande roll som CMC-konsult

SDS Life Science expanderar och söker nu en senior konsult CMC med inriktning på läkemedelsutveckling.

Hos oss arbetar du med frågeställningar relaterade till den kemisk-farmaceutiska utvecklingen av ett läkemedel, från tidig icke-klinisk fas fram till ansökan om marknadsgodkännande. Om du söker ett utmanande och omväxlande arbete med möjligheter att jobba med många olika kunder och indikationsområden, då tror vi att SDS är rätt arbetsplats för dig!

Arbetsuppgifter

  • Guida kunder utifrån både ett vetenskapligt och regulatoriskt perspektiv gällande kemiska-farmaceutiska utvecklingen av läkemedlet

  • Ansvara för att genomföra gap-analyser och att ta fram utvecklingsplaner för den kemiska-farmaceutiska utvecklingen av läkemedlet

  • Leda och följa upp utvecklingsplaner och hjälpa kunden att anlita och lotsa CDMOs

  • Skriva den kemisk-farmaceutiska delen av ansökningar för myndighetsgodkännanden t.ex. i IMPD och MAA

Du jobbar i produktutvecklingsteam tillsammans med kunden. I vissa fall ingår också andra experter från SDS vilket underlättar ett nära samarbete. Det finns fler personer i SDS med CMC-fokus och om det är lämpligt finns möjlighet för handledning/mentorskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bakgrund inom life science området med lång (gärna 10 år) erfarenhet av kemisk-farmaceutisk utveckling av läkemedel. Du ska ha god förmåga att kritiskt granska och tolka både utvecklingsplaner och resultat. Erfarenhet av att bearbeta data och skriva rapporter samt regulatoriska dokument är ett krav och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både engelska och svenska.

Du har erfarenhet av substansutveckling, substansanalys och substanstillverkning är meriterande liksom erfarenhet av utveckling av biologiska läkemedel och nya modaliteter.

Personliga egenskaper 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som intresse av att arbeta tvärveten-skapligt och förmåga att kommunicera ditt kunnande. Som konsult kommer du att arbeta med många olika typer av kunder och det är därför avgörande att du har god samarbetsförmåga och lätt för att samverka med andra kompetenser.

SDS Life Science erbjuder

Tjänsten är tills vidare med startdatum efter överenskommelse. Du blir anställd av SDS Life Science och till en början är din arbetsplats i antingen Stockholm, Uppsala eller Lund. Vårt kontor i Stockholm flyttar från Danderyd till Hagastaden i september 2022. Du blir en del av ett härligt team som ger energi, är målinriktade, kundfokuserade och extremt kunniga inom sitt område.

SDS Life Science har utmärkelsen ”Great Place to Work” - ett bevis på vår unika arbetsplats!

Känner du igen dig och vill vara en del av oss?

Välkommen med din ansökan!

Ansökan och kontakt

Skicka din ansökan till vår avdelningschef för Drug Development, Christina Erixon. Maila CV och personligt brev till christina.erixon(at)sdslifescience.com

Sista ansökningsdag är 15 juli. 

Contact us

Send your inquiry below

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Read our cookie policy here.