Do you want to join a great team?

At SDS we believe in a united team with a healthy work atmosphere that promotes positive emotions and a holistic taskwork. We value our experts and their personal and professional development goals. Each of our projects is unique where experts across disciplines can collaborate and promote personal growth, increased knowledge and experience, thus bringing synergistic effects for the success of the project.

Biostatistiker i Stockholm, Uppsala eller Lund

Om SDS Life Science

SDS Life Science är ett privatägt konsultbolag som är ledande i Norden inom nischen läkemedelsutveckling och biostatistik. Idag är vi 35 anställda konsulter på SDS Life Science och verksamheten är i stark tillväxt och har god lönsamhet. Våra kunder är i huvudsak nordiska små- och medelstora läkemedelsbolag men även stora internationella läkemedelsföretag, myndigheter och medicinska forskare. En diversifierad kundportfölj ger stabilitet och stora utvecklingsmöjligheter för verksamheten.

I SDS Life Science är alla med och bygger bolaget. För att kunna rekrytera och behålla de allra bästa konsulterna arbetar vi för att vara en så attraktiv arbetsgivare som möjligt. Vi erbjuder bonussystem, flextid och deltid för den som vill, möjlighet till hemarbete, maximal friskvårdspeng och sjukvårdsförsäkring. Vi har inspirationsföreläsningar, konferenser på trevliga platser och satsar på kontinuerligt lärande. Delegerat ansvar och ledarskap ger bra förankring i organisationen och det bästa arbetsklimatet. Personalomsättningen i SDS Life Science är mycket låg och vi har en uttalad målsättning att vara en riktigt bra arbetsgivare och har i år blivit certifierade som ”Great Place to Work”.

 

Vi söker nu ytterligare statistiker till vårt härliga team, SDS Biostatistics, som för närvarande består av tio statistiker och programmerare. Eftersom vi letar efter 1 – 2 nya statistiker under våren finns det en flexibilitet, att den vi söker antingen är mer inriktad mot kliniska prövningar eller mot Real World Evidence (RWE)/epidemiologisk forskning.

SDS Biostatistics erbjuder högklassig statistiksupport och har ett brett utbud av tjänster, från design och analys av randomiserade kliniska prövningar till statistisk analys av observationsstudier inom RWE, samt support till medicinska forskningsprojekt och statistikundervisning.

Vi söker kunniga och erfarna statistiker som brinner för medicinska frågeställningar och som har lätt för att samarbeta. Personligheten är viktig både för att kunna bemöta våra kunder, och bidra till att vidareutveckla bolaget och organisationen.

Vi arbetar både självständigt och i samarbete med våra övriga experter inom läkemedelsutveckling och forskning. Vi använder en helhetssyn för att hjälpa våra kunder att genomföra statistiskt välutformade studier i enlighet med guidelines och att undvika kostsamma misstag. Varje statistiskt problem är unikt och kräver stor uppmärksamhet på detaljer, erfarenhet och expertkunskap. Vi strävar efter att integrera vår expertis, erfarenhet av medicinsk forskning och läkemedelsutveckling, med vårt engagemang för de statistiska frågeställningarna i varje kunds projekt.

 

Arbetsbeskrivning:

  • Planering och design av studier (randomiserade kliniska prövningar/observationsstudier)
  • Statistisk analys och programmering (i SAS och/eller R)
  • Rapportering och tolkning av resultat (studierapporter/publikationer)
  • Samarbete med övriga experter, bl.a. programmerare, projektledare, medicinare, regulatoriska experter

 

Önskvärda kvalifikationer:

  • Universitetsexamen i statistik eller matematisk statistik gärna med inriktning mot biostatistik
  • Minst 3 års erfarenhet av statistikarbete inom medicinsk forskning och/eller kliniska prövningar
  • Goda kunskaper i SAS- och/eller R-programmering
  • Positiv och lösningsorienterad personlighet
  • God kommunikations- och samarbetsförmåga

 

Personligt ansökningsbrev inklusive CV skickas till anna.torrang(at)sdslifescience.com med rubriken ”Ansökan biostatistikertjänst”, gärna så snart som möjligt men senast den 23/4. Eventuella frågor om tjänsten kan också skickas till denna adress.

Välkommen med din ansökan!

Anna Torrång, Director SDS Biostatistics

Senior Consult Regulatory Affairs till Lund!

SDS Life Science söker en erfaren person inom Regulatory Affairs. Som konsult för SDS Life Science kommer du att vara ansvarig regulatorisk strategisk lead i olika läkemedelsbolag. Arbetsuppgifterna och ansvaret varierar mycket beroende på storlek på företagen (kunderna). Du måste ha gedigen regulatorisk erfarenhet från läkemedelsföretag samt förståelse för helheten i läkemedelsutveckling antingen med fokus tidig och/eller sen fas. Vi ser gärna att du har erfarenhet från olika terapiområden med produkter allt från enklare produkter som generika och hybrider till komplicerade produkter t.ex. inom ATMP samt kombinationsprodukter. Likaså ser vi gärna att du haft interaktioner med olika myndigheter såsom LV, EMA och FDA. Goda språkkunskaper i engelska, såväl i tal som skrift, är en förutsättning.

 

Tjänsten är senior och du kommer att vara expert inom Regulatory Affairs i Lund. Vi söker därmed en utåtriktad person som tycker det är roligt med kundinteraktioner, vilket innebär att du tillsammans med sitechefen tar initiativ till att genomföra säljmöten med både befintliga och nya kunder. Du skapar och underhåller nätverk av både befintliga och potentiella kunder.

Som person är du engagerad, driven, utåtriktad, självgående och noggrann med hög arbetskapacitet och god kommunikativ förmåga, då tjänsten innebär många interna och externa kontaktytor.

Att få arbeta mot olika bolag, indikationer och frågeställningar innebär att du hela tiden kommer att vidareutveckla din kompetens. Tänk att få vara med i början och bygga upp en verksamhet inom Regulatory samt ett nytt lokalkontor i Lund i ett snabbt växande företag med seniora medarbetare!

 

Till denna tjänst samarbetar vi med PeakSearch Lund, ett rekryteringsföretag inom Life Science. För frågor kontakta ansvariga seniora rekryteringskonsulter Catharina Herbertsson eller Eva Runnerström.

 

catharina.herbertsson@peaksearch.se; +46 706 15 27 72

eva.runnerstrom@peaksearch.se; +46-701 72 53 79

 

Ansök gärna direkt på PeakSearch hemsida eller skicka ditt CV och personliga brev till ovanstående personer.

 

SDS Life Science är ett ledande konsultbolag i Norden helt inriktat på utveckling av läkemedel. Vårt systerbolag SDS MedteQ arbetar med medicinteknik.

Vårt fokus är regulatorisk vägledning, design av kliniska studieprogram och biostatistik, där vi har Sveriges tyngsta grupp utanför akademien. Vi hanterar ofta projekt som ligger i gränslandet mellan läkemedel och medicinteknik. Vår viktigaste tillgång är vår personal, där alla har lång erfarenhet av produktutveckling från läkemedels/medtech/biotech-industrin, myndigheter och/eller akademisk forskning. Vi kan därför erbjuda våra kunder ett unikt helhetskoncept bestående av både specialistkompetens och det övergripande ansvaret för vissa delar av eller alternativt ett helt projekt.

Bolaget är i stark växt och omsättningen har ökat med 20 – 50% årligen sedan starten 2012. Idag är antalet anställda ca 35 samt ett 20-tal underkonsulter. Huvudkontoret ligger i Stockholm och man har även kontor i Uppsala, Göteborg, Oslo och nu även Lund, där företaget inom en 3-årsperiod räknar med att vara 20 personer. SDS Life Science expanderar snabbt och grupperingen inom Regulatory Affairs är ett prioriterat område. För mer information om företaget se hemsidan, www.sdslifescience.se