En omväxlande och viktig roll inom läkemedelsutveckling

Vi söker nu ytterligare en senior statistiker till vårt härliga team, SDS Biostatistics, som för närvarande består av tio statistiker och programmerare som huvudsakligen är inriktade mot kliniska prövningar. Vi har kontor i Stockholm, Uppsala och Lund men kan också tänka oss anställa en hembaserad senior statistiker på annan ort.

SDS Biostatistics erbjuder högklassig statistiksupport och har ett brett utbud av tjänster, med huvudfokus på design och analys av randomiserade kliniska prövningar. På SDS finns även möjlighet att jobba med statistisk analys av observationsstudier, support till akademiska forskningsprojekt inom medicin och hälsa, kvalitetskontroll av tillverkningsprocesser för läkemedel, och statistikundervisning.

Vi söker en kunnig och erfaren statistiker som brinner för medicinska frågeställningar och som har lätt för att samarbeta. Personligheten är viktig både för att kunna bemöta våra kunder, och bidra till att vidareutveckla bolaget och organisationen.

Vi arbetar både självständigt och i samarbete med våra övriga experter inom läkemedelsutveckling och forskning. Vi använder en helhetssyn för att hjälpa våra kunder att genomföra statistiskt välutformade studier i enlighet med guidelines och att undvika kostsamma misstag. Varje statistiskt problem är unikt och kräver stor uppmärksamhet på detaljer, erfarenhet och expertkunskap. Vi strävar efter att integrera vår expertis, erfarenhet av medicinsk forskning och läkemedelsutveckling, med vårt engagemang för de statistiska frågeställningarna i varje kunds projekt.

Arbetsbeskrivning

  • Planering och design av studier (randomiserade kliniska prövningar)
  • Statistisk analys och programmering (i SAS och/eller R)
  • Rapportering och tolkning av resultat (studierapporter/publikationer)
  • Samarbete med övriga experter, bl.a. programmerare, projektledare, medicinare, regulatoriska experter.

Önskvärda kvalifikationer

  • Universitetsexamen i statistik eller matematisk statistik, gärna disputerad med inriktning mot biostatistik
  • Minst 3 års erfarenhet av statistikarbete inom kliniska prövningar (eller annan medicinsk forskning)
  • Goda kunskaper i SAS- och/eller R-programmering
  • Positiv och lösningsorienterad personlighet
  • God kommunikations- och samarbetsförmåga

Personligt ansökningsbrev inklusive CV skickas till anna.torrang@sdslifescience.com gärna så snart som möjligt men senast den 15/8. Skriv ”Ansökan till tjänsten Senior Biostatistiker” i rubriken. Eventuella frågor om tjänsten kan också skickas till denna adress.

Välkommen med din ansökan!

Undrar du något om tjänsten?

Kontakta vår avdelningschef Anna Torrång

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Read our cookie policy here.