Biostatistiker inom Real World Evidence

Jobba som statistiker i Stockholm, Uppsala eller Lund

Vi söker nu ytterligare en statistiker till vårt SDS RWE-team i Stockholm, Uppsala eller Lund. Teamet består för närvarande av fyra statistiker. Inom Real World Evidence (RWE)/epidemiologisk forskning erbjuder vi ett brett utbud av tjänster, från design till statistisk analys av registerstudier och observationsstudier inom RWE, samt support till medicinska forskningsprojekt och statistikundervisning. Vi jobbar i nära samarbete med SDS Biostatistics, som jobbar mer mot kliniska prövningar och består av 8 statistiker och programmerare. Ansök genom att skicka personligt ansökningsbrev inklusive CV till susanne.kihlblom@sdslifescience.com senast den 28/2.

Vi söker en kunnig och erfaren statistiker som brinner för RWE/Epidemiologiska frågeställningar och som har lätt för att samarbeta. Personligheten är viktig både för att kunna bemöta våra kunder och för att bidra till vidareutvecklingen av bolaget och organisationen.

Vi arbetar både självständigt och i samarbete med våra övriga experter inom läkemedelsutveckling och forskning. Vi använder en helhetssyn för att hjälpa våra kunder att genomföra statistiskt välutformade studier i enlighet med rådande riktlinjer och att undvika kostsamma misstag. Varje statistiskt problem är unikt och kräver stor uppmärksamhet på detaljer, erfarenhet och expertkunskap. Vi strävar efter att integrera vår expertis och erfarenhet av medicinsk forskning och läkemedelsutveckling, med vårt engagemang för de statistiska frågeställningarna i varje kunds projekt.

 

Arbetsbeskrivning:

  • Planering och design av studier (registerstudier/observationsstudier)
  • Statistisk analys och programmering (i SAS och/eller R)
  • Rapportering och tolkning av resultat (studierapporter/publikationer)
  • Samarbete med övriga experter, bl.a. programmerare, projektledare, medicinare, regulatoriska experter

Önskvärda kvalifikationer:

  • Universitetsexamen i statistik eller matematisk statistik gärna med inriktning mot biostatistik
  • Minst 3 års erfarenhet av statistikarbete inom medicinsk forskning och/eller epidemiologisk forskning
  • Goda kunskaper i SAS- och/eller R-programmering
  • Positiv och lösningsorienterad personlighet
  • God kommunikations- och samarbetsförmåga

 

Personligt ansökningsbrev inklusive CV skickas till susanne.kihlblom@sdslifescience.com gärna så snart som möjligt men senast den 25/2. Eventuella frågor om tjänsten kan också skickas till denna adress.

Välkommen med din ansökan!

Susanne Kihlblom, Director Real World Evidence, SDS Life Science

Om SDS Life Science

SDS Life Science är ett privatägt konsultbolag som är ledande i Norden inom nischen läkemedelsutveckling och biostatistik. Idag är vi drygt 50 anställda konsulter på SDS Life Science och verksamheten är i stark tillväxt och har god lönsamhet. Våra kunder är i huvudsak nordiska små- och medelstora läkemedelsbolag men även stora internationella läkemedelsföretag, myndigheter och medicinska forskare. En diversifierad kundportfölj ger stabilitet och stora utvecklingsmöjligheter för verksamheten. Mer information finns på https://sdslifescience.com/

 

Att jobba på SDS Life Science

I SDS Life Science är alla med och bygger bolaget. För att kunna rekrytera och behålla de allra bästa konsulterna arbetar vi för att vara en så attraktiv arbetsgivare som möjligt. Vi erbjuder bonussystem, flextid och deltid för den som vill, möjlighet till hemarbete, maximal friskvårdspeng och sjukvårdsförsäkring. Vi har inspirationsföreläsningar, konferenser på trevliga platser och satsar på kontinuerligt lärande. Delegerat ansvar och ledarskap ger bra förankring i organisationen och det bästa arbetsklimatet. Personalomsättningen i SDS Life Science är mycket låg och vi har en uttalad målsättning att vara en riktigt bra arbetsgivare och har i år blivit certifierade som ”Great Place to Work”.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Read our cookie policy here.