Är du en erfaren expert inom läkemedelsutveckling?

SDS Life Science expanderar och till vår avdelning Drug Development söker vi nu flera experter inom läkemedelsutveckling med gedigen bakgrund och erfarenhet.

Vi söker dig som arbetat inom någon av följande områden: 

  • Preklinisk utveckling
  • Toxikologi
  • DMPK och klinisk farmakologi
  • Klinisk utveckling
  • CMC och produktutveckling

Hos oss arbetar du som konsult med frågeställningar kring utvecklingen av ett läkemedel, från tidig icke-klinisk fas fram till ansökan om marknadsgodkännande. Om du söker ett utmanande och omväxlande arbete med möjligheter att jobba med många olika kunder och indikationsområden, då tror vi att SDS är rätt arbetsplats för dig!

Arbetsuppgifter

Beroende på din bakgrund, erfarenhet och inriktning kommer du givetvis arbeta med olika frågeställningar inom din expertis, men gemensamt oavsett inriktning är att:

  • Inom din expertis guida kunder utifrån både ett vetenskapligt och regulatoriskt perspektiv gällande utvecklingen av läkemedlet
  • Ansvara för att genomföra gap-analyser och att ta fram utvecklingsplaner, expertutlåtanden och sammanställningar
  • Leda och följa upp utvecklingsplaner och vid behov hjälpa kunden att anlita CROs och/eller CDMOs och att lotsa dessa
  • Skriva tillämpliga delar av ansökningar för myndighetsgodkännanden t.ex. i IND, IMPD och MAA

Du jobbar i produktutvecklingsteam tillsammans med kunden. I många fall ingår också andra experter från SDS vilket underlättar ett nära samarbete. Vi är ett stort gäng på SDS med fokus i läkemedelsutveckling och möjligheter till handledning/mentorskap finns.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bakgrund inom life science området, med högskole-/ universitetsutbildning (MSc eller högre) inom naturvetenskap/teknik och minst 5-10 års erfarenhet av utveckling av läkemedel. Du ska ha god förmåga att kritiskt granska och tolka både utvecklingsplaner och resultat. Erfarenhet av att bearbeta data och skriva rapporter samt regulatoriska dokument är ett krav och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både engelska och svenska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som intresse av att arbeta tvärveten-skapligt och förmåga att kommunicera ditt kunnande. Som konsult kommer du att arbeta med många olika typer av kunder och det är därför avgörande att du har god samarbetsförmåga och lätt för att samverka med andra kompetenser.

Vi erbjuder

Tjänsterna är tills vidare med startdatum efter överenskommelse. Du blir anställd av SDS Life Science och till en början är din arbetsplats i antingen Stockholm, Uppsala eller Lund. Vårt kontor i Stockholm flyttar från Danderyd till Hagastaden i september 2022. Vi ger dig möjligheten att utvecklas då du kommer bli en del av ett härligt team som ger energi, är målinriktade, kundfokuserade och extremt kunniga inom sitt område.

SDS Life Science har utmärkelsen ”Great Place to Work” - ett bevis på vår unika arbetsplats!

Känner du igen dig och vill vara en del av oss?

Välkommen med din ansökan!

Ansökan och kontakt

Denna rekrytering genomförs av Lifesciencestaff, För mer information vänligen kontakta:

Eva Baumgartner | Senior Rekryterare

+46 (0)763 13 1783 | eva@lifesciencestaff.se

Sista ansökningsdag är 15 september. 

 

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Read our cookie policy here.