Konsult inom läkemedelsutveckling

Är du en erfaren expert inom läkemedelsutveckling?

SDS Life Science expanderar och till vår avdelning Drug Development (DD) söker vi nu en Non-clinical & Clinical Pharmacology lead. Vi ger dig möjlighet att utvecklas och att bli en del av ett härligt team som är målinriktade, kundfokuserade och extremt kunniga inom sina expertområden. Rollen innebär personalansvar för 6-9 medarbetare, samt konsultarbete i kundprojekt med frågeställningar kring läkemedelsutveckling.

Vi söker dig med expertkompetens, företrädelsevis inom toxikologi, DMPK, eller klinisk farmakologi. Du bidrar till våra kunders framgångar och utvecklas själv genom att arbeta som senior konsult och genom den tvärfunktionella vetenskapliga dialogen med medarbetare och kollegor. Du drivs av samverkan och har intresse av personalledning samt att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga.

 

Om du söker ett utmanande och omväxlande arbete med möjligheter att jobba med olika experter, kunder och indikationsområden, då tror vi att SDS är rätt arbetsplats för dig!

 

Arbetsuppgifter

  • Arbetar i kunduppdrag som expertkonsult själv eller som del av ett team i nära samarbete med kund/andra SDS-konsulter.
  • Håller sig uppdaterad inom sitt expertområde och utbildar andra – externt eller internt vid behov.
  • Ansvarar för att stödja medarbetarna i teamet att säkerställa kundleveranser och service samt att uppnå överenskomna mål.
  • Ansvarar för medarbetarsamtal och lönesättningen i teamet.
  • Planerar för och bemannar projekt/kunduppdrag och rekryterar vid behov till teamet i samarbete med avdelningschef DD.
  • Utvecklar och hanterar kundrelationer och affärsstrategi i samarbete med övriga avdelningar.
  • Utarbetar offerter, arbetsordrar och bidrar till fakturainnehållet för kunder inom DD.
  • Utvecklar, kvalitetssäkrar och underhåller SOPar/processer inom DD.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bakgrund inom life science-området, med högskole-/ universitetsutbildning (MSc eller högre) inom naturvetenskap/teknik och minst 10 års erfarenhet av utveckling av läkemedel, företrädelsevis inom klinisk farmakologi och/eller icke-klinisk läkemedelsutveckling. Du ska ha god förmåga att kritiskt granska och tolka både utvecklingsplaner och resultat. Erfarenhet av att bearbeta data och skriva rapporter samt regulatoriska dokument är ett krav och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både engelska och svenska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som intresse av att leda och coacha andra, att arbeta tvärvetenskapligt och förmåga att kommunicera ditt kunnande. Du är drivande, noggrann, har ett helhetstänk och ser till att ta uppgifterna ända in i mål. Som team-lead kommer du att arbeta med flera olika experter och som konsult med många olika typer av kunder och det är därför avgörande att du har god samarbetsförmåga och lätt för att samverka med andra kompetenser.

Vi erbjuder

Tjänsten är tills vidare med startdatum efter överenskommelse. Du blir anställd av SDS Life Science och din arbetsplats är Stockholm men resor till våra kontor i Uppsala och Lund förekommer. Du rapporterar till chef för Drug Development och du kommer att ha 6-9 direktrapporterande medarbetare.

 

SDS Life Science har utmärkelsen ”Great Place to Work” - ett bevis på vår unika arbetsplats! I oktober 2022 blev SDS en del av det amerikanska bolaget Cytel Inc, en ledande leverantör av statistisk mjukvara och avancerade analysverktyg för klinisk studiedesign. Som en del av Cytels konsultgrupp kommer SDS att kunna erbjuda tjänster på en ännu bredare strategisk nivå och se fram emot en än snabbare tillväxt och ett stärkt kunderbjudande.

Känner du igen dig och vill vara en del av oss?

Välkommen med din ansökan!

Ansökan och kontakt

Denna rekrytering genomförs av Lifesciencestaff, För mer information vänligen kontakta:

Eva Baumgartner | Senior Rekryterare

+46 (0)763 13 1783 | eva@lifesciencestaff.se

Sista ansökningsdag är 15 januari. 

 

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Read our cookie policy here.